Byl jednou jeden životČeský film - otázky a odpovědiMonopoly 2Francouzská hra láskyCold War: CIA vs KGBWarCraftČesko - otázky a odpovědiCluedoDobbleActivityPárty AliasJungle Speed

Airlines Europe

Úvod > Spoločenské hry > Strategické hry > Airlines Europe

Airlines Europe

Parametre

Vek od 10 rokov
Počet hráčov 2 - 5 hráčov
Jazyk hry CS 
Jazyk návodu CS SK 
Autor hry Alan R. Moon
Komunikácia 2/5
Stratégia 4/5
Náhoda 3/5
Náročnosť 3/5

Nákup

Sklad Nie je skladom
Kód RX00005
Predajná cena 23,55 €

Popis produktu

Airlines Europe je atraktívna obchodná hra z prostredia prvých aeroliniek. Hráči bojujú o niekoľko málo licencií dostupných v európskom vzdušnom priestore. Konkurencia je veľká, investorov pribúda. Uspeje len ten, kto bude chytro investovať.

V hre Airlines Europe sa hráči ocitajú na skutočnom trhu s leteckými linkami. Majú radu možností, ako prísť k vytúženému zisku. Môžu buď skupovať prepravné licencie - linky medzi jednotlivými mestami - a získavať za ne akcie, alebo akcie vyložiť a získať za ne dividendu. Svoje akcie môžu rovnako meniť za špeciálne akcie Air Abacus či voliť možnosť, kedy len zinkasujú od banky čiastku 8 miliónov eur.

Boj o pozíciu najväčšieho hráča na trhu samozrejme nie je jednoduchý. Existujú reštrikcie, ktoré umožňujú vlastniť určitú licenciu len obmedzenému počtu hráčov. Zvlášť markantné je to pri nákladných dialkových letoch. Konkurencia je obrovská. A čo čert nechce, občas môže skrachovať banka.

Obchodovanie je preťaté tromi bodovaniami. Po treťom bodovaní hra končí. Bodovanie je ohlásené príchodom bodovacej karty. Akonáhle je karta v hre, dochádza jednak k rozobratiu burzy a jednak práve k prideľovániu bodov. Víťazí hráč s najvyšším počtom bodov.

Hra Airlines Europe je skvele graficky spracovaná. Za povšimnutie stoja predovšetkým miniatúry lietadiel, ktorými hráči zaberajú jednotlivé linky.

Hra Airlines Europe obsahuje:
herný plán s mapou Európy a ukazovateľom akcií aeroliniek, 3 bodovacie karty, 112 kariet akcií vo farbách aeroliniek, 112 lietadiel vo farbách aeroliniek, 20 ukazovateľov vo farbách aeroliniek, 20 akcií Air Abacus, 84 žetónov víťazných bodov, 70 bankoviek v celkovej hodnote 150 miliónov eur, 4 ukazovatele bonusového spojenia, r
ôzne početne zastúpené letecké spoločnosti, 5 kariet s prehľadom hry

Komentáre

Podobné produkty

Vládcovia podzemia
  • 12+
  • 60-120
  • 2-4
26,08 € Detail
Studená vojna
  • 13+
  • 0-180
  • 2
30,44 € Detail