WarCraftAxisFrancouzská hra láskyByl jednou jeden životActivityDobbleČesko - otázky a odpovědiPárty AliasCold War: CIA vs KGBCluedoScrabble OriginalJungle Speed

Kurník

Úvod > Spoločenské hry > Kartové hry > Kurník

Kurník Kurník

Parametre

Vek od 8 rokov
Dĺžka hry 15 - 20 minút
Počet hráčov 2 - 4 hráči
Jazyk hry Bez textu 
Jazyk návodu CS SK 
Autor hry Steffan Ros
Komunikácia 3/5
Stratégia 2/5
Náhoda 3/5
Náročnosť 2/5

Nákup

Sklad Nie je skladom
Kód BN00134
Predajná cena 5,50 €

Popis produktu

Kurník je vtipná kartová hra určená v podstate pre všetky vekové kategórie. Rozhodne stojí za vyskúšanie. Zapáči sa ako deťom, tak i dospelým. 

Aby sa Vám podarilo do kurníku nasadiť vlastné kohúty a ovládnuť ho tak, musíte byť ostražití! Na tomto dvorku totiž nie ste sami a okrem kohútov tu číhajú i líšky a farmári.

Cieľom hry je mať čo najviac svojich kohútov v kurníku. Je treba mať sa na pozore pred zvedavými farmármi, ktorí majú nutkavú túžbu do kurníku nakukovať a vtáky premiestňovať. V kľude nikoho iste nenechajú ani líšky alebo drzí hráči, ktorí vrhajú po ostatných čerstvé vajíčka.

Pravidlá sú veľmi jednoduché - na stôl sa vyložia tri karty s kurníkami, pod ktorými budú hráči následne skryte vkladať karty kohútov, sliepok a líšok. Karty kohútov sú farebne odlíšené. Cieľom hráča je mať na konci hry v kurníku čo najviac svojich kohútov. Potom totiž za každú prítomnú sliepku inkasuje jeden bod. Ako už to tak býva, v kurníku sa môže objaviť škodná - každá líška v kurníku znamená jednu uhryznutú sliepku.

V hre sú popri kartách zvierat ešte karty farmárov, vajíčok a visacieho zámku. Tieto karty sa nevkladajú do kurníku, ale celkom verejne sa vykladajú v priebehu hry. Karty majú okamžitý efekt. Keď hráč vyloží farmárov, môže si prehliadnuť obsah celého jedného kurníku a jednu kartu premiestniť do kurníku iného. Pokiaľ má naviac farmár v ruke kľúč, môže to isté učiniť i s kurníkom, ktorý bol už skôr zamknutý a boli v ňom tak už ďalšie zmeny.

V okamihu, kedy hráč, ktorý je na ťahu, uskutočňuje svoju akciu, môžu ostatní hráči vrhnúť kartu vajíčka. Tým ho donútia akciu ukončiť a kartu namiesto do kurníku odhodiť na odkladací balíček. Vtipné však je, že pokiaľ v zápale hry to isté súčasne spraví viac hráčov naraz, efekt vajíčka sa ruší.


Hra obsahuje:

60 kariet (3x kurník, 12x kohút, 17x sliepka, 5x vajíčko, 15x farmár s vidlami, 1x farmár s kľúčom, 1x visací zámok, 6x líška)

Komentáre

Podobné produkty

Buccaneer (copy)
  • 8+
  • 0
  • 3-5
8,64 € Detail
Hlavolam Dvojité S
  • 5+
  • 0
  • 1
3,93 € Detail