Český film - otázky a odpovědiJak nedostat infarktCold War: CIA vs KGBScrabble OriginalCluedoJungle SpeedActivityWarCraftDobbleMonopoly 2AxisČesko - otázky a odpovědi

Osadníci z Katanu Zámorské objavy - rozšírenie

Úvod > Spoločenské hry > Strategické hry > Osadníci z Katanu Zámorské objavy - rozšírenie

Osadníci z Katanu Zámořské objevy - rozšíření Osadníci z Katanu Zámořské objevy - rozšíření

Parametre

Vek od 12 rokov
Dĺžka hry 90 - 120 minút
Počet hráčov 2 - 4 hráči
Jazyk hry CS 
Jazyk návodu CS SK 
Autor hry Klaus Teuber
Komunikácia 2/5
Stratégia 3/5
Náhoda 3/5
Náročnosť 2/5

Nákup

Sklad Nie je skladom
Kód O27
Predajná cena 26,40 €

Popis produktu

Osadníci z Katanu: Zámorské objavy sú v poradí už štvrtým veľkým rozšírením tejto budovateľskej hry. Budete objavovať nové zámorské kraje, bojovať s pirátmi, zarábať na obchode s korením, podnikať misie plné dobrodružstva.

Rozšírenie Zámorské objavy obsahuje celkom päť rôznych scenárov a tri misie, takže každá hra môže byť originál.

Zámorské objavy prinášajú oproti základnej hre predovšetkým tri novinky:

  1. Hráči neoperujú len na jednom ostrove, ale k dispozícii majú ostrovy hneď tri. Na začiatku hry však poznajú podobu krajiny len jediného z nich. Na tomto ostrove začínajú. Potom stavajú lode a do hry postupne privádzajú objaviteľov, ktorí môžu cestovať do nových zemí. Akonáhle ich loď zastaví na dosiaľ nepreskúmanom hexe, otočia ho a umiestnia naň náhodne vylosovaný žetón. Hráč zároveň ako odmenu získava jednu surovinu. Počet hexov, ktoré je treba preskúmať, sa líši podľa jednotlivých scenárov (od 16 do 32).
  2. Hráči môžu namiesto miest stavať prístavisko (za dva obilia a dve rudy). Prístavisko prináša suroviny zo susedných hexov. Podobne ako za mestá i za prístavisko hráči získavajú dva víťazné body. Počet víťazných bodov, aký je treba k víťazstvu, záleží na druhu odohrávaného scenára.
  3. Pokiaľ hráč nevyťaží behom hodu kockou žiadnu surovinu, obdrží ako kompenzáciu zlato. Dve zlatá potom môže zameniť s bankou za surovinu podľa vlastného výberu. Zlato má v hre i ďalšie využitie - napríklad pomáha uniknúť zo spárov pirátov.


POZOR:
Toto rozšírenie nie je plnohodnotná samostatná verzia! K hraniu tejto hry potrebujete základnú verziu hry Osadníci z Katanu. 
Táto verzia je kompatibilná len s novou plastovou variantou Osadníkov z Katanu!

 Toto rozšírenie obsahuje:
- 118 plastových figúrok
- 76 žetónov mincí
- 15 dielov rámu
- 30 dielov krajiny

Komentáre

Podobné produkty

Osadníci z Katanu
  • 10+
  • 75
  • 3-4
23,46 € Detail